Autori

Politološka studija „Dobar, loš ili zao?“ predstavljena u Puli

U srijedu, 13. lipnja, u Dnevnom boravku – DC Rojc u Puli predstavljena je knjiga „Dobar, loš ili zao? Populizam u Hrvatskoj“ autora Marijane Grbeša i Berta Šalaja, politologa i sveučilišnih profesora. O ovoj iscrpnoj studiji koja nudi konceptualizaciju i metodologiju istraživanja populizma te prika ..

Puni članak

Objavljeno: 14/06/2018

Knjiga „Dobar, loš ili zao?“ predstavljena u Osijeku

U Knjižari Nova u Osijeku u petak, 8. lipnja, organizirano je predstavljanje knjige „Dobar, loš ili zao? Populizam u Hrvatskoj“, iscrpne studije koja širi uvide u prirodu populizma i otvara prostor za učinkovitija i usklađenija istraživanja o prisutnosti, intenzitetu i tipovima populizma u hrvatskoj ..

Puni članak

Objavljeno: 11/06/2018

Ari Turunen gost Zagreb Book Festivala 2018.

U Muzeju za umjetnost i obrt od 21. do 27. svibnja održao se četvrti po redu Zagreb Book Festival. Osim knjiga i književnog stvaralaštva u fokus Zagreb Book Festivala bile su uključene angažirane panel diskusije i zanimljiva predavanja na kojima je sudjelovao i Ari Turunen, finski publicis ..

Puni članak

Objavljeno: 18/05/2018

Predstavljena knjiga „Jesu li Grci vjerovali u svoje mitove?“

Od 8. do 11. svibnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održavao se peti po redu festival povijesti koji općenito popularizira i potiče čitanje, s posebim naglaskom na povijesne knjige i tekstove. Za vrijeme Kliofesta, u četvrtak, 10. 5. održana je promocija nove knjige Paula ..

Puni članak

Objavljeno: 02/05/2018

Predstavljena knjiga „Dobar, loš ili zao?“

U utorak, 24. travnja u 19 sati u Studentskom centru (Stablo znanja) u Zagrebu predstavili smo knjigu „Dobar, loš ili zao? Populizam u Hrvatskoj“ politologa i sveučilišnih profesora Marijane Grbeša i Berta Šalaja. „Dobar, loš ili zao? Populizam u Hrvatskoj“ studija je o sve prominentnijem pojmu ..

Puni članak

Objavljeno: 18/04/2018

Predstavljanje knjige „Pisma od 1925. do 1975. i druga svjedočanstva“ u Židovskoj općini Zagreb

U utorak, 13. veljače u 19 sati u Židovskoj općini u Zagrebu predstavili smo knjigu „Pisma od 1925. do 1975. i druga svjedočanstva“ Hanne Arendt i Martina Heideggera. Kada su se prvi puta susreli 1925. godine, Martin Heidegger je bio zvijezda njemačkog intelektualnog života, a Hannah ..

Puni članak

Objavljeno: 24/01/2018

Predstavljanje knjige „Osveta nacionalizma“ u Židovskoj općini Zagreb

U utorak, 16. siječnja u 19 sati Židovskoj općini u Zagrebu predstavljena je knjiga „Osveta nacionalizma“ francuskog filozofa Pierre-Andréa Taguieffa. Naslov za naslovom, Pierre-André Taguieff nastavlja raditi na dešifriranju različitih koncepata političke misli. Nikada ne birajući jednost ..

Puni članak

Objavljeno: 16/01/2018

Luan Starova gostovao na festivalu Sa(n)jam knjige u Istri

U Puli se, u Domu hrvatskih branitelja, od 1. do 10. prosinca održavao 23. Sa(n)jam knjige u Istri. Ovogodišnja tema Sajma bila je Intime, poseban program odnosio se na francusku i frankofonu književnost, a regionalni program na temu Hercegovina čita. U Crvenom salonu, u ponedjeljak, 4. 12 ..

Puni članak

Objavljeno: 20/11/2017

Popust nakon Interlibera

Od 7. do 12. studenoga sudjelovali smo na sajmu knjiga Interliber, gdje se uz nekoliko novih naslova i sva ostala naša izdanja moglo nabaviti po prigodnim cijenama. Deset popularnih knjiga s ovogodišnjeg Interlibera naručite još ovaj tjedan, od 13. do 19. studenoga, i ostvarite 50 % popusta. Ponuda ..

Puni članak

Objavljeno: 31/10/2017

Slobodan Šnajder gost Bookvice u Splitu

U četvrtak, 19. listopada u Splitu Slobodan Šnajder je otvorio 10. po redu sezonu književnog programa Bookvica, gdje je govorio o romanu „Doba mjedi“ s kojim je osvojio brojne književne nagrade kao što su nagrada tportala, Meša Selimović, Mirko Kovač, Kočićevo pero itd. Poznati d ..

Puni članak

Objavljeno: 13/10/2017

Slobodan Šnajder na 17. međunarodnom književnom susretu u Tuzli

Kao prošlogodišnji dobitnik Nagrade Meša Selimović za najbolji roman objavljen na prostoru Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, Slobodan Šnajder bio je gost 17. međunarodnog književnog susreta „Cum grano salis“ koji se od 20. do 23. rujna održavao u Tuzli. O višestruko nagrađivano ..

Puni članak

Objavljeno: 15/09/2017

Recenzija knjige „Modernost i holokaust“ Zygmunta Baumana

Kultno djelo jednog od najvećih svjetskih socijalnih teoretičara Zygmunta Baumana koje smo objavili još u srpnju, knjiga „Modernost i holokaust“ zainteresirala je brojne čitatelje, a među njima i kolumnista Jaroslava Pecnika koji je za Novi list napisao izrazito pozitivnu i kvalitetnu recenziju o ov ..

Puni članak

Objavljeno: 22/08/2017

Slobodan Šnajder na Festivalu kratke priče u Podgorici

Autor višestruko nagrađivanog romana „Doba mjedi“ sudjelovao je na devetom po redu Festivalu kratke priče „Odakle zovem“ koji se od 27. lipnja do 3. srpnja održavao u Podgorici. Festival je usmjeren prema spajanju književnosti i izvedbenih oblika. U pravilu ugošćuje najbolje suvremene auto ..

Puni članak

Objavljeno: 26/06/2017

Gostovanje Slobodana Šnajdera u Rijeci

Slobodan Šnajder, naš istaknuti autor i publicist poznat i po svom dramaturškom radu, predstavio je u utorak, 6. lipnja u Antikvarijatu Ex Libris u Rijeci „Doba mjedi“, roman o ideologijama 20. stoljeća i dalekosežnim posljedicama koje ostavljaju na suvremeni život. Predstavljanje je organizirano u ..

Puni članak

Objavljeno: 09/06/2017

Gostovanje Larsa Fr. H. Svendsena na Zagreb Book Festivalu

Književna manifestacija Zagreb Book Festival (ZBF) ugostila je u subotu i nedjelju (27. i 28. 5.) u Zagrebu norveškog filozofa Larsa Fr. H. Svendsena, koji je međunarodnu reputaciju stekao nizom svojih djela prevedenih na brojne jezike. Među njima izdvajamo Strah, Modu, Filozofiju dosade, Filozofiju ..

Puni članak

Objavljeno: 29/05/2017

Gostovanje Roba Riemena na Zagreb Book Festivalu

Književna manifestacija Zagreb Book Festival (ZBF) ugostila je u utorak i srijedu (23. i 24. 5.) u Zagrebu nizozemskog kulturalnog filozofa i esejista Roba Riemena, koji se u svojem djelovanju zalaže za obnovu europskih duhovnih vrijednosti. Riemen je, nakon panela s Richardom Overyjem i Karl-Markus ..

Puni članak

Objavljeno: 25/05/2017

Predstavljena „Palmira“ Paula Veynea

U četvrtak, 11. svibnja u 17 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavili smo knjigu „Palmira. Nezamjenjivo blago“ francuskog povjesničara Paula Veynea. Kada se poznati lokalitet Palmira, zaštićen UNESCO-om kao dio svjetske kulturne baštine, našao usred vandalske ..

Puni članak

Objavljeno: 15/05/2017

Mediteranski festival knjige

Split po prvi put dobiva ozbiljan i respektabilan sajam knjige – Mediteranski festival knjige. Festival je promotivno-prodajnog karaktera, a održava se od 3. do 7. svibnja u velikoj dvorani Gripe. Naši će se probrani naslovi moći nabaviti po promotivnim cijenama, a posebno izdvajamo nagrađivani roma ..

Puni članak

Objavljeno: 27/04/2017

Održan Sajam knjiga u Leipzigu

Na Sajmu knjiga u Leipzigu, koji se ove godine održavao od 23. do 26. ožujka, Hrvatsku su u okviru zajedničkog programa u organizaciji međunarodne kulturne mreže Traduki predstavili naši autori Slobodan Šnajder s višestruko nagrađivanim romanom „Doba mjedi“ (TIM press, Zagreb) i Damir ..

Puni članak

Objavljeno: 27/03/2017

Održana tribina „Doba mjedi“ Slobodana Šnajdera

Gost Novozagrebačke tribine koja se održala u četvrtak 23. veljače u 18:30 u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu bio je dramatičar, esejist i višestruko nagrađivani prozaist Slobodan Šnajder. Nakon velikog uspjeha prvog izdanja njegovog posljednjeg romana „Doba mjedi“, objavljeno je i drugo izdanj ..

Puni članak

Objavljeno: 24/02/2017

Predstavljena knjiga „Antisemitizam“

U utorak, 21. veljače u 19 sati u Židovskoj općini u Zagrebu predstavili smo knjigu „Antisemitizam“ francuskog filozofa Pierre-Andréa Taguieffa. Ovaj prvi naslov iz nove biblioteke Kyklos bavi se rodoslovljem i tipologijom onog što se učestalo i nepropisno naziva antisemitizmom te pruža izvrsno arti ..

Puni članak

Objavljeno: 22/02/2017

Predstavljen roman „Doba mjedi“ u Knjižnici Staglišće

U petak, 10. veljače 2017. s početkom u 18:30 smo u prepunoj Knjižnici Saglišće uvijek iznova zainteresiranim čitateljima predstavili višestruko nagrađivani roman Slobodana Šnajdera „Doba mjedi“. Šnajder je u razgovoru s književnim kritičarom Srđanom Sandićem nanovo osvijestio autobiografske momente ..

Puni članak

Objavljeno: 13/02/2017

Objavljena knjiga „Zlatno runo“ Darka Gašparovića (DHK, 2016.)

U izdanju Društva hrvatskih književnika koncem 2016. godine objavljena je zbirka književnih ogleda „Zlatno runo“ nedavno preminulog teatrologa, književnika i dramaturga Darka Gašparovića. U ogledu Umiranje u doba mjedi Gašparović napisao je refleksije oko romana „Morendo“ i „Doba mjedi“ Slobodana Šn ..

Puni članak

Objavljeno: 18/01/2017

Slobodan Šnajder gostovao na Pulskom festivalu knjiga i autora

Slobodan Šnajder, autor nagrađivanog romana „Doba mjedi“, gostovao je na Pulskom festivalu knjiga i autora „Sa(n)jam knjige u Istri“. Dvadeset i drugi po redu sajam u Puli traje od 1. do 11. prosinca, a Šnajder je sudjelovao u programu Doručak s autorom u četvrtak, 8. prosinca u 11 sati u Domu hrvat ..

Puni članak

Objavljeno: 09/12/2016

Gostovanje Slobodana Šnajdera u Samoboru

U četvrtak, 1. prosinca 2016., u Gradskoj knjižnici u Samoboru prepunoj entuzijastičnih čitatelja i novinara održana je književna večer s autorom romana „Doba mjedi“. Veseli nas što i više od godinu dana nakon objavljivanja knjige čitatelji pokazuju izniman interes za susret s autorom čiji je roman ..

Puni članak

Objavljeno: 02/12/2016

Doba mjedi – predstavljanje u Samoboru

U četvrtak, 1. prosinca 2016. s početkom u 18:30 u Gradskoj knjižnici u Samoboru, Krležina 9, bit će predstavljena knjiga Doba mjedi autora Slobodana Šnajdera. O knjizi će govoriti autor i urednik Hašim Bahtijari. Do sada je roman Doba mjedi dobio Nagradu Meša Selimović, Nagradu Mirko Kovač, Nagradu ..

Puni članak

Objavljeno: 28/11/2016

Razgovor povodom hrvatskog izdanja knjige 'Manifest za društvene znanosti'

U sklopu ciklusa javnih predavanja i tribina „Javna sociologija“ u organizaciji Odjela za sociologiju u Zadru održali smo predavanje o hrvatskom izdanju knjige Manifest za društvene znanosti (autori: Craig Calhoun i Michel Wieviorka). U ponedjeljak, 21. studenoga 2016. u Multimedijalnoj dvorani Grad ..

Puni članak

Objavljeno: 22/11/2016

Slobodanu Šnajderu nagrada roman@tportal.hr

"Doba mjedi" Slobodana Šnajdera proglašen je najboljim romanom na hrvatskom jeziku objavljenom u 2015. godini. Odluku o ovogodišnjem dobitniku nagrade roman@tportal.hr donio je žiri u sastavu: književna kritičarka i publicistica Katarina Luketić (predsjednica), te članovi prevoditeljica Ursula Burge ..

Puni članak

Objavljeno: 15/11/2016

Slobodanu Šnajderu nagrada "Kočićevo pero" za roman "Doba mjedi"

Žiri u sastavu Miljenko Jergović, Mladen Vesković i Nikola Vukolić (predsjednik) odlučio je da nagrada “Kočićevo pero” Zadužbine “Petar Kočić” za jesen 2016. pripadne književniku Slobodanu Šnajderu za roman Doba mjedi. "Šnajderov roman 'Doba mjedi' potvrđuje davno izrečenu maksimu da za pisanje n ..

Puni članak

Objavljeno: 03/11/2016

Posjetite nas na Interliberu

Veliko nam je zadovoljstvo i ove vas godine pozvati na međunarodni sajam knjiga Interliber na Zagrebačkom velesajmu od 8. do 13. studenog. Posjetite nas u sjevernom dijelu petog paviljona, štand 14c, gdje vas, uz brojne nove naslove, čekaju i sva ostala naša izdanja po sniženim cijenama. Radujemo ..

Puni članak

Objavljeno: 03/11/2016

Slobodanu Šnajderu dodijeljena Nagrada Radomir Konstantinović

U svečanoj sali Gradske biblioteke u Subotici, 27. listopada prvi put je uručena nagrada koja nosi ime velikog filozofa i lingvista Radomira Konstantinovića, rođenog u Subotici. Nagrada je dodijeljena filozofu Miloradu Belančiću za knjigu „Mi pa mi” te Slobodanu Šnajderu za roman „Doba mjedi”, a nag ..

Puni članak

Objavljeno: 28/10/2016

Roman „Doba mjedi“ predstavljen u Slavoniji

Prethodnih smo dana predstavljali  „Doba mjedi“ Slobodana Šnajdera u Slavoniji. Unatoč lošim vremenskim prilikama, 20. listopada je Gradsku knjižnicu u Vukovaru posjetio velik broj zainteresiranih čitatelja. Predstavljanje je organizirala Zajednica Nijemaca i Austrijanaca Vukovar, Gradska knjiž ..

Puni članak

Objavljeno: 24/10/2016

Slobodan Šnajder u Vukovaru, Nuštru i Vinkovcima

Predstavljanje romana  „Doba mjedi“ održat će se 20. listopada 2016. u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici u Vukovaru. Predstavljanje organiziraju Zajednica Nijemaca i Austrijanaca Vukovar, Gradska knjižnica Vukovar i Europski dom Vukovar. Predstavljanje u Nuštru održava se 21. listopada s počet ..

Puni članak

Objavljeno: 19/10/2016

Slobodanu Šnajderu Nagrada Radomir Konstantinović

Roman „Doba mjedi“ dobitnik je još jedne prestižne nagrade. Žiri Nagrade Radomir Konstantinović, u sastavu prof. dr. Vladimir Gvozden, dr. Ivan Milenković, književnik Oto Tolnai i prof. dr. Gojko Tešić (predsjednik), jednoglasno je odlučio Nagradu za 2015. godinu dodijeliti Slobodanu Šnajderu za rom ..

Puni članak

Objavljeno: 18/10/2016

Roman „Doba mjedi“ dobitnik je ovogodišnje Nagrade Meša Selimović i Nagrade Mirko Kovač

Roman „Doba mjedi“ Slobodana Šnajdera dobitnik je Nagrade Meša Selimović za najbolji regionalni roman. Šnajderu je ova nagrada dodijeljena 3. rujna 2016. na 16. međunarodnim književnim susretima „Cum grano salis“ u Tuzli. Još jedna potvrda kvalitete ovog romana je i objava na Festivalu svjetske knji ..

Puni članak

Objavljeno: 14/10/2016

Predstavili smo knjigu dr. sc. Tijane Trako Poljak „Hrvatski simbolički identitet“

Sinoć smo predstavili knjigu Tijane Trako Poljak, „Hrvatski simbolički identitet. Značenja nacionalnih simbola iz perspektive hrvatskih građana“. U punoj Knjižnici i čitaonici Bogdan Ogrizović 15. 9. 2016. govorili su dr. sc. Krešimir Žažar u ime recenzenta prof. dr. sc. Vjerana Katunarića, recenze ..

Puni članak

Objavljeno: 16/09/2016

Nagrada Mirko Kovač za najbolji roman pripala Slobodanu Šnajderu

Ovogodišnja nagrada Mirko Kovač za najbolji roman pripala je Slobodanu Šnajderu. Nagrada se dodjeljuje početkom listopada u Rovinju, a već sada brojni su mediji popratili ovo zbivanje. Više pročitajte na sljedećim poveznicama:   http://www.jutarnji.hr/kultura/knjizevnost/lovorike-za-doba-mj ..

Puni članak

Objavljeno: 12/09/2016

Slobodan Šnajder dobitnik je ovogodišnje Nagrade Meša Selimović za roman „Doba mjedi“

Kritika je jednoglasno roman „Doba mjedi“ proglasila Šnajderovim kapitalnim djelom i jednim od najznačajnijih naslova objavljenih posljednjih godina pa i desetljeća u hrvatskoj i regionalnoj književnosti, što potvrđuje i ova značajna nagrada. Za najbolji roman objavljen na prostoru Bosne i Hercegovi ..

Puni članak

Objavljeno: 06/09/2016

Dodjela Nagrade "Meša Selimović" Slobodanu Šnajderu popraćena u brojnim domaćim i stranim medijima

Dodjela Nagrade "Meša Selimović" Slobodanu Šnajderu popraćena je u brojnim domaćim i stranim medijima. Niže donosimo poveznice na neke od članaka. http://www.jutarnji.hr/kultura/knjizevnost/sudbina-folksdojcera-slobodan-snajder-osvojio-nagradu-mesa-selimovic-za-roman-doba-mjedi/4667297/ http ..

Puni članak

Objavljeno: 05/09/2016

Predstavljanje knjige Borisa Kozjaka „Kockanje. Od dokolice do socijalne patologije“

U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu 6. lipnja 2016. predstavili smo knjigu dr. sc. Borisa Kozjaka Kockanje. Od dokolice do socijalne patologije. Uz autora, na predstavljanju su govorili recenzenti prof. dr. sc. Ivan Markešić i prof. dr. sc. Zoran Zoričić ..

Puni članak

Objavljeno: 30/05/2016

Predstavili smo novu knjigu Jacquesa Le Goffa u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici

U četvrtak, 12. travnja, povjesničari Hrvoje Gračanin i Zdenka Janeković Römer te urednica Dijana Bahtijari predstavili su novu knjigu Jacquesa Le Goffa „Treba li povijest zaista dijeliti na razdoblja?“ pred punom dvoranom u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Promocija knjige održana je u skopu K ..

Puni članak

Objavljeno: 13/05/2016

Književna večer s autorom: Slobodan Šnajder

U četvrtak, 28. 4. u Booksi, književna kritičarka Gordana Crnković razgovarala je sa Slobodanom Šnajderom, između ostalog, o odnosu protagonista i empirijskog autora u romanu „Doba mjedi“, imajući na umu upravo autobiografsku notu samog djela. Poveo se razgovor i o Šnajderovu izdašnom trudu uloženom ..

Puni članak

Objavljeno: 20/04/2016

Predstavljena „Škola života“ Roba Riemena u KD Miroslav Šalom Freiberger

U utorak, 19. travnja 2016., u 19 sati u Židovskoj općini u Zagrebu predstavili smo Riemenovu „Školu života“. Urednica Dijana Bahtijari i novinar Tihomir Ponoš osvrnuli su se i na preostale knjige Roba Riemena koje je TIM press objavio, posebno naglasivši važnost humanističkih ideala za koje se aut ..

Puni članak

Objavljeno: 22/03/2016

U Rijeci predstavljen roman Slobodana Šnajdera

U četvrtak, 18. veljače 2016. u 19 sati u antikvarijatu Ex Libris u Rijeci održano je predstavljanje romana Doba mjedi. Susret s autorom, koji je pratila brojna publika, trajao je gotovo dva sata tijekom kojih je Slobodan Šnajder evokacijom sudbine svoje obitelji još jednom pokaz ..

Puni članak

Objavljeno: 15/02/2016

Predstavljen roman Slobodana Šnajdera

U petak, 12. veljače 2016., u 18h u Klubu knjižare Nova u Osijeku, Trg Ante Starčevića 4, održano je predstavljanje romana Doba mjedi. Na predstavljanju su uz autora, Slobodana Šnajdera, govorili i Saša Drinić, Jaroslav Pecnik te Davor Špišić. Odabrane ulomke iz romana čitatala j ..

Puni članak

Objavljeno: 09/02/2016

Predstavljen novi roman Slobodana Šnajdera

U srijedu, 16. prosinca 2015., u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića predstavljen je novi roman Slobodana Šnajdera Doba mjedi. Na predstavljanju su govoriti Snježana Banović, Irena Matijašević, Slobodan Šnajder i Hašim Bahtijari. Ulomke iz knjige čitao je&nbs ..

Puni članak

Objavljeno: 14/12/2015

Predstavljanje knjige Nova hrvatska paradigma

U petak, 11. prosinca 2015. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu predstavljena je knjige Davora Ive Stiera Nova hrvatska paradigma - Ogled o društvenoj integraciji i razvoju. Na predstavljanju su, uz autora, govorili Tonino Picula, doc. dr. sc. Mari ..

Puni članak

Objavljeno: 07/12/2015

Predstavljena knjiga Slobodana Šnajdera Doba mjedi

U sklopu ovogodišnjeg Interlibera, 13. studenoga 2015. na Zagrebačkom velesajmu javnosti je predstavljena knjiga Slobodana Šnajdera Doba mjedi. U prisutnosti brojnih posjetitelja Interlibera, prijatelja knjige o novoj Šnajderovoj knjizi, uz autora, govorili su kazališna redateljica Snježana Banović, ..

Puni članak

Objavljeno: 22/10/2015

Izazovi klimatskih promjena: francusko-hrvatski i europski forum

Uz potporu Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj i hrvatskog Ministarstva zaštite okoliša i prirode, forum koji će ujedinit znanstvenike, donositelje političkih odluka i predstavnike civilnog društva bit će organiziran u Zagrebu, 2. i 3. listopada, u sklopu priprema za Opću skupštinu IPCC-a u Dubrov ..

Puni članak

Objavljeno: 01/09/2015

Predstavljanje knjige Što je vođa u demokraciji?

U petak, 31. listopada 2014. u 13,00 sati, u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu održano je predstavljanje knjige Što je vođa u demokraciji? Politike karizme autora Jean-Claudea Monoda. Knjigu su predstavili: Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu, Davor Ivo Sti ..

Puni članak

Objavljeno: 30/10/2014

Održano predstavljanje knjige Seksualno nasilje

U petak, 3. listopada 2014. godine, s početkom u 19 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održano je predstavljanje knjige Seksualno nasilje - mitovi, stereotipi i pravni sustav autorice dr. sc. Ivane Radačić. Na dobro posjećenom predstavljanju govorile su prof. dr. sc. Ksenija Turković ..

Puni članak

Objavljeno: 10/10/2014

Održano predstavljanje knjige Zakon o radu s komentarima i tumačenjima

U ponedjeljak, 1. rujna 2014. godine s početkom u 12,00 sati u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu održano je predstavljanje knjige Zakon o radu s komentarima i tumačenjima skupine autora. Knjigu su predstavili: prof. dr. sc. Mirando Mrsić, dr. med., ministar rada i miro ..

Puni članak

Objavljeno: 25/08/2014

Predstavljanje knjige Bog autora Frederica Lenoira

U utorak 4. veljače 2014. u prostorijama Židovske općine Zagreb u Palmotićevoj 16 s početkom u 19h održano je predstavljanje knjie Bog autora Frederica Lenoira. O knjizi su govorili prof. dr. sc. Ivan Markešić, sociolog religije, te urednik knjige Hašim Bahtijari. ..

Puni članak

Objavljeno: 01/02/2014

Interliber 2013.

I ove godine je izdavačka kuća TIM press sudjelovala na međunarodnom sajmu knjiga Interliber koji se održao od 12. do 17. studenoga 2013. na Zagrebačkom velesajmu. Na sajmu su bili predstavljeni noviji i izloženi stariji naslovi koji su se mogli kupiti po velikim popustima. ..

Puni članak

Objavljeno: 20/11/2013

Interliber 2012.

I ove godine je izdavačka kuća TIM press sudjelovala na međunarodnom sajmu knjiga Interliber koji se održao od 13. do 17. studenoga 2012. na Zagrebačkom velesajmu. Našim smo kupcima ponuditi velike popuste za naše starije naslove te prigodne popuste za najnovije knjige. ..

Puni članak

Objavljeno: 07/01/2013

Predstavljanje knjige Slično i različito

U petak 20. siječnja 2012. godine u 11 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, održano je predstavljanje knjige autorice dr. sc. Snježane Vasiljević Slično i različito - diskriminacija u Europskoj uniji i Republici Hrvatskoj. Na predstavljanju su govorili autor predgovora prof. dr. s ..

Puni članak

Objavljeno: 30/01/2012

Predstavljanje knjige Vječiti povratak fašizma

U utorak, 22. studenoga 2011., održano je predstavljanje knjige Vječiti povratak fašizma nizozemskog autora Roba Riemena u Kulturnom društvu Miroslav Šalom Freiberger. Tom prigodom su o ovoj temi govorili prof. dr. sc. Damir Grubiša, novinar i publicist Tihomir Ponoš te urednica knjige Dijana Bahtij ..

Puni članak

Objavljeno: 30/11/2011

TIM press na Interliberu 2011.

I ove godine je izdavačka kuća TIM press sudjelovala na međunarodnom sajmu knjiga Interliber koji se održao od 8. do 13. studenoga 2011. na Zagrebačkom velesajmu. Tom prigodom smo kupcima naših knjiga ponudili velike popuste na sve naše naslove. ..

Puni članak

Objavljeno: 30/11/2011

Predavanje Roba Riemena

U ponedjeljak, 17. listopada 2011. godine u 17 sati na Fakultetu političkih znanosti održano je predavanje Roba Riemena, nizozemskog intelektualca, pisca i kulturalnog filozofa, autora knjiga Plemstvo duha i Vječiti povratak fašizma , objavljenih u našoj nakladi. Predavanje i autora je najavio dekan ..

Puni članak

Objavljeno: 19/10/2011

Javna tribina na temu Industrijski odnosi u Hrvatskoj

U petak, 25. veljače 2011. godine, s početkom u 14,00 sati u Novinarskom domu u Zagrebu održana je tribina na temu Industrijski odnosi u Hrvatskoj - društvena integracija ili tržišni sukob, kao i predstavljanje istoimene knjige autora dr. sc. Dragana Bagića. Na tribini su pred brojnom publikom govor ..

Puni članak

Objavljeno: 02/03/2011

Predstavljanje knjige Ekološki otisak

U petak, 21. siječnja 2011. godine, u Gradskoj knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu predstavljena je knjiga iz naše biblioteke Novi pokreti pod nazivom Ekološki otisak - kako je razvoj zgazio održivost, autora Dražena Šimleše. Prilikom ovog predstavljanja govorili su dr. sc. Vladimir Lay iz Instit ..

Puni članak

Objavljeno: 24/01/2011

Predstavljanje knjige Plemstvo duha

U subotu, 13. studenog, u 13 sati na Interliberu je održano predstavljanje nove knjige u izdanju TIM pressa Plemstvo duha. Tom prilikom su o knjizi i tematici govorili gospodin Tihomir Ponoš, ugledni publicist i novinar, te sam autor, gospodin Rob Riemen. Predavanje je bilo dobro posjećeno i izazval ..

Puni članak

Objavljeno: 17/11/2010

Predavanje Philipa Zimbarda

Autor knjige Luciferov učinak - Kako dobri ljudi postaju zli i svjetski poznati psiholog prof. Philip Zimbardo je kao gost Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Društva za psihološku pomoć iz Zagreba 28. rujna 2009. godine u 12 sati održao predavanje pred gotovo 800 uzvanika u Kri ..

Puni članak

Objavljeno: 17/09/2009

Predstavljanje knjige Isplati li se fleksibilnost

Predstavljanje nove knjige iz naše Biblioteke Čovjek i globalizacija autorice Jasminke Kulušić pod nazivom ISPLATI LI SE FLEKSIBILNOST - hrvatsko tržište rada održano je u utorak, 28. travnja 2009. godine u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu, te u utorak, 12. svibnja 2009. godine u ..

Puni članak

Objavljeno: 22/04/2009

Predstavljanje knjige Dječji rad u međunarodnom, europskom i poredbenom radnom pravu

U Osijeku je 17. listopada 2008. godine održano predstavljanje knjige Dječji rad u međunarodnom, europskom i poredbenom radnom pravu autora Maria Vinkovića. U ugodnoj atmosferi hotela Waldinger okupili su se mnogobrojni stručnjaci iz ovog područja i tako potvrdili da postoji veliki interes, ali i po ..

Puni članak

Objavljeno: 27/11/2007

Je li Hrvatska zrela za ekofeminizam?

Sudeći prema prepunoj dvorani Hrvatskoga novinarskoga doma posjetiteljima koji su došli na razgovor o ženskome doprinosu očuvanju i zaštiti čovjekove okoline i predstavljanje knjige Mitski aspekti ekofeminizma, autorice dr.sc. Mirele Holy, odgovor bi mogao biti potvrdan.  O tomu su svjedočil ..

Puni članak

Objavljeno: 01/05/2007