Autori
Putevi nade

Putevi nade

Bitke ponekad dobivene, ponekad izgubljene, ali zajedničke
Autor:
ISBN:
Jean Ziegler
Dostupno:
Nije dostupno
Godina izdanja:
2018.
Jezik izvornika:
francuski
Naslov izvornika:
Chemins d'espérance. Ces combats gagnés, parfois perdus mais que nous remporterons ensembl
Uvez:
meki
Dimenzije:
0.00 cm x 0.00 cm
Cijena: 0,00 kn
Kom.:
Dodaj u košaricu

Opis

Petnaest godina unutar organizacije Ujedinjenih naroda Jean Ziegler posvetio je sve svoje snage borbi za potlačene. Kao potpredsjednik Savjetodavnog odbora Vijeća za ljudska prava, za brojnih misija borio se protiv gladi i pothranjenosti, za ljudska prava i mir. Prometejske borbe ovjenčane brojnim uspjesima... ali i partijama šaha.

O tome Ziegler govori, o manevrima iza pozornice, o štetnom djelovanju grabežljivaca globalnog financijskog kapitalizma, usredotočenih prije svega na vlastiti profit. Od poraza do pobjede, neumoljivi svjedok prljave igre moćnika ovoga svijeta pita se kako dalje, kako osigurati da se utopija koju su začeli Roosevelt i Churchill, tu organizaciju koja ima regulirati međunarodne sukobe i osigurati minimum esencijalan svim narodima svijeta, ponovno rodi iz stanja apatije u koje je zapala?

Prepuna anegdoti, referenci i citata, knjiga Putevi nade zagovara jedinstvenu svjetsku diplomaciju. Ona označava presudni moment u Zieglerovoj karijeri: prije svega riječ je o tekstu autora u dobi od 82 godine, pogrbljenog pod teretom godina života, ali koji ne priznaje poraz. Na pesimizam razuma on odgovara "optimizmom volje". Ova knjiga naoružava ljude dobre volje vjerom i ufanjem, snagom koja izazva "pobunu savjesti". U ime umornog UN-a, knjiga Putevi nade nastoji oživjeti tu istu instituciju te je analizirati kako bi je bolje obranila. U konačnici je riječ o otvorenoj poruci nade do koje vječiti borac dolazi na kraju živopisne priče.

Komentari (0)

Komentiraj

Vaše ime:


Vaš komentar:
Ocijena knjige: Loše           Odlično

Unesite kod sa slike ispod: