Autori
Zakon o zaštiti na radu s komentarima i tumačenjima (2014.)

Zakon o zaštiti na radu s komentarima i tumačenjima (2014.)

ISBN:
978-953-7177-92-8
Dostupno:
Da
Broj stranica:
424
Godina izdanja:
2014.
Uvez:
tvrdi
Dimenzije:
16.50 cm x 23.50 cm

Opis

Objavljen je novi Zakon o zaštiti na radu s komentarima i tumačenjima. Autori knjige su prof. dr. sc. Svjetlana Šokčević (komentari i tumačenja Zakona i pravilnika) te prof. dr. sc. Marinko Đ. Učur (predgovor). Uz cjelovit tekst Zakona o zaštiti na radu (objavljen je 11. lipnja i stupio je na snagu 19. lipnja 2014. godine) u knjizi objavljujemo komentare i tumačenja svih članaka, kao i cijeli niz zakonskih i popratnih podzakonskih akata kojima se olakšava praćenje i primjena ovog važnog zakona. Naglašavamo da knjiga sadrži usporedbe europskih i hrvatskih pravnih rješenja; pregled međunarodnih ugovora u vezi sa zaštitom na radu i kulturom rada; procjenu učinaka propisa i kvalitete normiranja; glavne značajke Zakona o zaštiti na radu (sustav zaštite, pojašnjenje pojmova, primjena Zakona, obveze poslodavaca u vezi sa zaštitom na radu, opća načela prevencije i pravila, obveze i prava radnika, povjerenik radnika za zaštitu na radu, inspekcijski nadzor...).

Nadalje, u knjizi su objavljeni i cjeloviti tekstovi pravilnika u vezi sa zaštitom na radu kao podzakonskih provedbenih akata (Pravilnik o izradi procjene rizika, Pravilnik o osposobljavanju iz zaštite na radu i polaganju stručnog ispita, Pravilnik o obavljanju poslova zaštite na radu i Pravilnik o ovlaštenjima za poslove zaštite na radu), komentari i tumačenja podzakonskih propisa, te izvadci iz:

  • Ustava Republike Hrvatske;
  • Zakona o inspektoratu rada;
  • Zakona o zdravstvenoj zaštiti;
  • Zakona o obveznom zdravstvenom siguranju;
  • Zakona o mirovinskom osiguranju;
  • Zakona o obveznim odnosima;
  • Kaznenog zakona;
  • Direktive Vijeća EEZ o uvođenju mjera za poticanje poboljšanja sigurnosti i zdravlja radnika na radu, 
  • te popis uredbi i direktiva EU-a u vezi sa zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu.

 

Knjiga je namijenjena poslodavcima i radnicima, osobama specijaliziranima i odgovornima za zaštitu i sigurnost na radu, povjerenicima radnika za zaštitu na radu, sindikalnim povjerenicima kao i tvrtkama koje se profesionalno bave zaštitom na radu te izradom procjena opasnosti.

Komentari (0)

Komentiraj

Vaše ime:


Vaš komentar:
Ocijena knjige: Loše           Odlično

Unesite kod sa slike ispod: