Autori
Jedno ljeto s Victorom Hugoom

Jedno ljeto s Victorom Hugoom

ISBN:
Laura El Makki, Guillaume Gallienne
Dostupno:
Nije dostupno
Godina izdanja:
2017.
Jezik izvornika:
francuski
Naslov izvornika:
Un été avec Victor Hugo
Uvez:
meki
Dimenzije:
0.00 cm x 0.00 cm
Cijena: 0,00 kn
Kom.:
Dodaj u košaricu

Opis

I za ovo ljeto pripremamo novu knjigu u seriji izdanja „Jedno ljeto s“, još jedan naslov priređen iz serije emisija na radiju France Inter. Ovog puta autori su Laura El Makki, producentica na radiju France Inter koja je diplomirala francusku književnost na Sorbonni i Guillaume Gallienne, francuski glumac, scenarist i filmski redatelj te član ansambla Comédie-Françaisea.

Victor Hugo sanjao je o tome da postane ili "Chateaubriand ili ništa". Njegov život i rad nadilaze tu ambiciju, i ostavljaju za sobom samostalno neiscrpno vrelo: romanopisac, pjesnik, dramaturg, pamfletist, akademik. Iako je sačuvao djetinju ingenioznost, Victor Hugo je shvatio devetnaesto stoljeće, borbu protiv nepravde, smrtne kazne i svih oblika otuđenja. Vjerovao je u pokret i napredak. Njegov najveći izazov bio je suprotstavljanje strahu. Usprkos kušnjama, obiteljskim tragedijama, izgnanstvu, Victor Hugo izabrao je živjeti: "Ja sam onaj kojeg ništa ne može zaustaviti / onaj koji ide". Svu je svoju snagu usmjerio u ljubav prema svom narodu, u osvajanje žena, stvaranje i strast čovječanstva: "Moj je život vaš, vaš je život moj, živite ono što ja živim; Sudbina je jedno."

Provesti ljeto s Victorom Hugom ne znači samo odmarati u sjeni diva, nego i putovati u njegovu društvu, voljeti do iscrpljenosti i dijeliti njegov smisao za humor daleko od ideje o njemu koju stječemo obrazovanjem.

Komentari (0)

Komentiraj

Vaše ime:


Vaš komentar:
Ocijena knjige: Loše           Odlično

Unesite kod sa slike ispod: